Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανοιχτά σχολεία με υποχρεωτική μάσκα ζητάει η Αναστασία Κοτανίδου


Ανοιχτά σχολεία με υποχρεωτική μάσκα ζητάει η Αναστασία Κοτανίδου

Με υποχρεωτική τη μάσκα για τους μαθητές ζητάει να ανοίξουν τα σχολεία η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.
Η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου με σκοπό να γίνει τις πρώτες εβδομάδες κάλυψη της ύλης της περυσινής χρονιάς και να ανακτηθεί τυχόν χαμένο έδαφος.
Ωστόσο ακόμη δεν ξέρει πώς θα ανοίξουν τα σχολεία.
Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, είπε ότι «δύο είναι τα βασικά σενάρια, η πλήρη επαναφορά στην κανονικότητα, η λειτουργία των σχολείων με πλήρη σύνθεση και το δεύτερο είναι η εκ περιτροπής διδασκαλία». «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτή την κανονικότητα.
Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε τα παιδιά αρρωσταίνουν λιγότερο και μεταδίδουν λιγότερο. Είμαστε σε συζητήσεις με την αρμόδια επιτροπή και η κατεύθυνσή της είναι προς την κατεύθυνση του να μάθουμε να ζούμε με αυτό», συμπλήρωσε.
Λίγο αργότερα, με δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου, ανέφερε ένα άλλο πιθανό σενάριο: τα σχολεία να ανοίξουν αλλά να είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους μαθητές.
Οπως εξήγησε, το μέτρο αυτό ίσως ληφθεί για να θωρακιστούμε και να μην περάσουμε δεύτερο κύμα του ιού. Για τα κρούσματα η κυρία Κοτανίδου είπε ότι ήταν αναμενόμενο να αυξηθούν.
Την ανησυχία των ειδικών για τα κρούσματα κορoνοϊού που καταγράφονται στην Αττική μετέφερε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Νίκος Σύψας προσθέτοντας ότι «προσπαθούμε να μην γίνει στην Ελλάδα ό,τι έγινε στη Σερβία και στο Τέξας».
«Να μην συνωστιζόμαστε για να μην δίνουμε τη δυνατότητα στον ιο να διασπαρεί» πρόσθεσε ο κ. Σύψας συμπλήρώνοντας ότι «τηρώντας αποστάσεις θα τη βγάλουμε μέχρι του χρόνου το καλοκαίρι» όταν και εκτίμησε ότι θα υπάρχει το εμβόλιο.
«Το προβλημα είναι εδώ, βλέπετε τα κρούσματα στις πόλεις πρέπει να κρατάμε αποστάσεις» συμπλήρωσε εκτιμώντας ότι «περιμένουμε στο τέλος Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου αύξηση κρουσμάτων που θα μπορούσαμε νε το χαρακτηρίσουμε ως δεύτερο κύμα».
Το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας επέμεινε στον κίνδυνο από την υπερμετάδοση εξηγώντας ότι «σε αυτή την περίπτωση 1 μολυσμένος μολύνει 2-3 ανθρώπους. Ελπίζω να μην το δούμε στην Ελλάδα τις επόμενες 2 εβδομάδες».
Όσον αφορά τα σχολεία είπε ότι «οι αποφάσεις θα ληφθούν όσο πλησιάζει η χρονιά για να εκτιμήσουμε την επιδημιολογικά εικόνα» προσθέτοντας ότι «θα θέλαμε να ξεκινήσουν κανονικά τα σχολεία γιατί θέλουμε τα παιδιά να μην μένουν αγράμματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια