Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελληνική τηλεόραση και Κυβέρνηση για τη φωτιά στις Μυκήνες...

 

Η γαλλική τηλεόραση διέκοψε την Κυριακή το πρόγραμμά της, προκειμένου να ενημερώσει τους τηλεθεατές για τη φωτιά στις Μυκήνες και το κίνδυνο να καταστραφεί ένα παγκόσμιο μνημείο 3.500 ετών.

Αντίθετα, τα ελληνικά κανάλια «έθαψαν» για τα καλά την είδηση.

Προφανώς για ευνόητους λόγους.

Όπως διαβάζουμε στο site omadamnimis.gr «πρώτο» με διαφορά ήταν το δελτίο ειδήσεων του Open, στο οποίο απουσίαζε παντελώς κάθε αναφορά στο θέμα της πυρκαγιάς! Φαίνεται πως τα 52 λεπτά διάρκειας του δελτίου ειδήσεων δεν ήταν αρκετά για να χωρέσουν μια τόσο σοβαρή – και προ ωρών σε εξέλιξη – είδηση.

Ακολούθησαν όλα τα υπόλοιπα, τα οποία έπαιξαν πολύ πολύ μετά την έναρξή τους.

ΣΚΑΙ: 51 λεπτά (δηλαδή 9 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση) χρειάστηκαν να περιμένουν οι τηλεθεατές του κεντρικού δελτίου ειδήσεων για να…ενημερωθούν σχετικά με την φωτιά στις Μυκήνες.

Alpha και ΕΡΤ: Στον πάτο τις αξιολόγησης βρέθηκε η είδηση τόσο για το δελτίο ειδήσεων του Alpha (με ώρα έναρξης τις 19:00) όσο και της ΕΡΤ (με ώρα έναρξης τις 21:00), καθώς χρειάστηκαν 41 λεπτά για να αναφερθούν στο θέμα.

ANT1: Μισή ώρα μετά την έναρξη του δελτίου ειδήσεων επέλεξε να μεταδώσει την είδηση το χθεσινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

Mega: 26 λεπτά από την έναρξη του δελτίου ειδήσεων μετέδωσε την είδηση ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Star: Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Star ήταν το μοναδικό που -σε ένα βαθμό τουλάχιστον- έσωσε τα προσχήματα. Με ώρα έναρξης της 19:47, το θέμα τις φωτιάς στις Μυκήνες μεταδόθηκε στις 20:05, δηλαδή περίπου 18 λεπτά μετά την πρώτη είδηση.

Πηγή: https://www.altsantiri.gr

Και πάμε τώρα στο Υπ. Πολιτισμού...

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, «η φωτιά πέρασε σε τμήμα του αρχαιολογικού χώρου και έκαψε ξερά χόρτα, χωρίς να απειλήσει το Μουσείο». Η φωτιά αν και ξεκίνησε περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά, ωστόσο, επεκτάθηκε γρήγορα. Ειδικότερα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά απέναντι από τον Τάφο του Αγαμέμνωνα κατευθυνόμενη σε παρακείμενη ρεματιά, με τον άνεμο να την σπρώχνει προς την Προσύμνη. Όμως στη συνέχεια εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτα.

Και το Υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του ανέφερε μετά βεβαιότητας ότι «η πυρκαγιά δεν προξένησε ζημιές στις αρχαιότητες», αλλά άφηνε και μια «πισινή» συμπληρώνοντας «όσον αυτό είναι δυνατό να διαγνωσθεί από την μέχρι στιγμής δυνατότητα πρόσβασης στα πληγέντα τμήματα του αρχαιολογικού χώρου».

Αμέσως παρακάτω στην ανακοίνωση το υπουργείο ανέφερε: «Οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου είναι: Η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών».

Λίνα Μενδώνη: “Το να βλέπει ο επισκέπτης το καμένο κάτω δεν είναι και τίποτα τρομερό”

Το post του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι εικόνες από την πρωτοφανή καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών που κάνουν το γύρο του κόσμου, προκαλούν θλίψη σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Η στάση της κυβέρνησης όμως, προκαλεί οργή.
Σε ένα ακόμα ζήτημα, αρνείται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη και καταφεύγει ξανά στην παραποίηση της πραγματικότητας.
Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τη δοξάζουν γιατί δεν έγινε στάχτη όλος ο χώρος, ενώ η Υπουργός δηλώνει ότι «οι επισκέπτες απλά θα δουν λίγα καμένα χόρτα».
Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε».

Με ανακοίνωσή της η Υπουργός υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ωστόσο δήλωσε τα εξής: 

«Λυπάμαι ειλικρινά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας έπεσε θύμα παραπληροφόρησης. Δεν διανοούμαι ότι συνειδητά θέλει να δυσφημίσει τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και συνεπώς τη χώρα. Από αύριο το πρωί, ο αρχαιολογικός χώρος και το μουσείο των Μυκηνών λειτουργούν στο καθιερωμένο τους ωράριο. Είμαι στη διάθεση του π. Πρωθυπουργού, να τον ξεναγήσω προσωπικά, όποτε εκείνος επιθυμεί. Ώστε, ιδίοις όμμασι να διαπιστώσει ότι οι Μυκήνες είναι οι πολύχρυσες του Ομήρου…»

Ούτε τα μέσα ενημέρωσης των εκατοντάδων χιλιάδων της Λίστας Πέτσα μπορούν να καλύψουν την άβολη πραγματικότητα: Ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους, που αποτελεί παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, κάηκε. Και η κυβερνητική προπαγάνδα επιχειρεί να αποκρύψει το γεγονός!


Πηγή: https://www.opoligrafos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια