Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ζ. Ζάεφ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μάχες για εμάς»

 

Ζάεφ: Μόνο θετικά έχει κάνει ο Μητσοτάκης για τη Βόρεια Μακεδονία -  Aftodioikisi.gr

Οι μάσκες των «Μακεδονομάχων» έπεσαν ξανά και μάλιστα με ηχηρό τρόπο, καθώς αποκαλύφθηκε ότι στην κυβέρνηση και ήθελαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, που με τόσο πάθος θα πολεμούσαν για να αλλάξουν και την οποία χαρακτήριζαν επανειλημμένως ως “επιζήμια”, και ήθελαν τον Ζόραν Ζάεφ πρωθυπουργό. «Προεκλογικά Μακεδονομάχος, σήμερα βορειομακεδονομάχος ο κ. Μητσοτάκης», όπως σχολίασε με νόημα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την αρχή έκανε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist και λίγο πριν γίνει επισήμως δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνοντας ότι ο «Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει. Τελείωσε. Τώρα ας συνεργαστούμε, ας κάνουμε δουλειές, ας βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών μας. Και είμαι πολύ χαρούμενος που ο πρωθυπουργός του νότιου γείτονά μας έδωσε μάχη για τον ευρωπαϊκό δρόμο της Β. Μακεδονίας. Όσα έχει κάνει από όταν έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μόνο θετικά για τη Β. Μακεδονία».

Αλλά και ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης περνά σε διαφορετική χάραξη πολιτικής πλέον αναφορικά με τη Βόρεια Μακεδονία, ξεχνώντας την προπαγάνδα και την παρότρυνση στη συμμετοχή με συλλαλητήρια για να θέσει εμπόδια στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών που πλέον όχι μόνο αποδέχεται, αλλά και στηρίζει.

Μάλιστα, είχε και συνάντηση με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, με θέμα την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών επ’ ευκαιρία της έλευσής του Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Economist.

Πώς αλλάζουν τελικά οι άνθρωποι από τη μια στιγμή στην άλλη…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια