(Βίντεο) Και όμως.. η "επισιτιστική κρίση" σχεδιάστηκε χρόνια πριν!
μέσω της Ευρωπαικής Ένωσης και εμείς ενταχθήκαμε ως χώρα και σήμερα βλέπουμε καθαρά τα αποτελέσματα της.
Και επειδή όλα είναι καταγεγραμμένα και μπροστά στα μάτια μας ας δούμε τι έγραφε στην γνωμοδότηση της η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή για τα τρία πρώτα χρόνια της Κοινής Ευρωπαικής Γεωργικής Πολιτικής!!!
«Βλέπουμε καθημερινά και το διαπιστώνουμε όλοι μας ότι τα αγαθά συμπαρασύρουν το ένα το άλλο ξεκινώντας από τις πρώτες ύλες για την αγροτική παραγωγή, την ζωοτροφία, τα σιτηρά φτάνοντας μέχρι την απογείωση των τιμών στο ράφι αλλά και τις ελλείψεις που πλέον είναι εμφανείς… Είχαμε μπει σε ένα φαύλο κύκλο και μιλούσαμε για πλεονάσματα και η μεταρρύθμιση όμως ήρθε για να βάλει περιορισμούς στην παραγωγή κρασιού, σειρά θέσπισης ποσοστώσεων στο γάλα και πάμε σε περιορισμούς στα επίπεδα παρέμβασης στα σιτηρά… αυτό είναι αιτία πολέμου… να μην έχουμε ούτε αλεύρι για ψωμί!» μας λέει ο κ. Πουλατσόγλου.
Άρα με λίγα λόγια μας οδήγησαν σε αυτή την δυσμενή θέση να είμαστε εξαρτώμενοι και να μην έχουμε αυτάρκεια ποτέ ως χώρα!
Τι λέει λοιπόν η γνωμοδότηση αυτή;
Μήπως ζούμε σε ένα μάτριξ, όπως μας λέει ο κ. Πουλατσόγλου; Αλλά για ποιον λόγο έγιναν όλα αυτά; Ποια ήταν η ανάγκη; Για ποιον λόγο να μπαίνουμε σε αυτή την πολιτική και να κόβουμε την παραγωγή;
Όταν ο πολίτης έχει πλέον αποκοπεί τελειωτικά από τα τραπέζια των αποφάσεων, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις… αυτοί που κρατούν «και το καρπούζι και το μαχαίρι…
Και εμείς ως πολίτες τι μπορούμε να κάνουμε;
«…'Οταν ο πολίτης στηθεί όπως πρέπει και ξέρει και γνωρίζει επι παντός επιστητού τι ακριβώς συμβαίνει στον χώρο που ζει και βιώνει, πραγματικά δεν θα έχει κανένας ούτε καρπούζι ούτε μαχαίρι! Θα αποφασίζει η δημόσια διοίκηση και θα εκτελεί η εκτελεστική εξουσία. Αυτό πρέπει να γίνει. Γι αυτό γίνονται όλα αυτά για να πάρει την γνώση ο πολίτης για να μπορεί να πάρει την θέση που πρέπει. Και η θέση που πρέπει δεν είναι να κάνει τον είλωτα και τον επαίτη. Η θέση που πρέπει είναι να αποφασίζει στο τι θα εκτελέσουν αυτοί που ο ίδιος έχει ορίσει ως εκτελεστική εξουσία!...» μας επισημαίνει ο κ. Πουλατσόγλου
Σε τι καθεστώς μπήκαμε από το 1988 και μετά και τι συνέπειες είχε στην αγροτική παραγωγή;
"…. Όταν εμείς χρωστάμε στην ευρωπαική ένωση, στους δανειστές το εξωτερικό δημόσιο χρέος και κάποιος εμένα τον γεωργό που κόβει το δικαίωμα να παράγω και μου αφαιρούν την γη από την παραγωγή, εγώ πώς θα παράξω, ώστε να βγάλω ένα εισόδημα για να αποπληρώσω ως κράτος πλέον τους δανειστές μου;… Μήπως πρέπει να γίνεται για να δανείζομαι πάντα, και να χρωστάω πάντα και να είμαι σε ένα συνεχή δανεισμό και να μην μπορώ να απεγκλωβιστώ ποτέ;;;…» διερωτάται ο κ. Πουλατσόγλου.
Τι συμβαίνει πραγματικά με τις αγροτικές επιδοτήσεις;
Ποιος θα ασκήσει την πολιτική, αφού θα τα εξάγουμε όλα, το τι θα εισάγουμε;
Εδώ θα βοηθούσε να ανατρέξουμε στις εκπομπές που αναλύεται το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας, τι ακριβώς συνέβη και το που κατέληξε για να πάρουμε μια σφαιρική εικόνα για τους παράγοντες που οδήγησαν στην ερήμωση των αγροτικών περιοχών και στον αφανισμό των αγροτών μας...
«… Ό,τι δεν πήρε η Αγροτική Τράπεζα από την γη των γεωργών, το πήρε η Ευρωπαική Ένωση… γιατί δεν γίνεται το 1960 να καλλιεργούσαμε 30εκατομμύρια στρέμματα και τώρα 30 χιλιάδες στρέμματα…» μας λέει ο κ. Πουλατσόγλου
Ποια ήταν λοιπόν τα «προβλήματα» που ήρθε να τα λύσει η Ευρωπαική Ένωση;
Πώς μπορεί να αποτελεί «πρόβλημα» τα "μη πωλήσιμα πλεονάσματα", όταν έχουμε ανθρώπους που πεινάνε;
"…Αυτό το ντόμινο θα συνεχιστεί και θα έχουμε απρόβλεπτες γεωπολιτικές εξελίξεις… γιατί υπάρχει μια ανεξέλεγκτη μετανάστευση λόγω της πείνας… γιατί κανένας δεν φεύγει από την χώρα του αν δεν πεινάει πραγματικά… και βλέπουμε ότι διαλύουν ή κτίζουν νέες χώρες, όπου θέλουν αυτοί… γιατί έτσι θεωρούν ότι είναι το καλύτερο… αν δεν πάρουμε τώρα μέτρα, δεν βλέπουμε ότι θα καταστραφούμε;;; … οι κυβερνήσεις έχουν συμβάλλει στα μέγιστα για να διαλύσουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας μας … και ένα άλλο που έχει σκοτώσει την αγροτική πολιτική της πατρίδας μας είναι ότι ο πολίτης που τον έχουν αφαιμάξει… έχει σταματήσει πλέον να έχει πατριωτική συνείδηση στον τομέα της κατανάλωσης… αυτό είναι μια κερκόπορτα για αθρόες εισαγωγές ακόμα και σε προιόντα που η Ελλάδα έχει ανώτερη ποιότητα… αυτό αποθρασύνει τις βιομηχανίες τροφίμων να βγάζουν κατώτερης ποιότητας προιόντα, μεγιστοποιούν το κέρδος τους με εισαγωγές υποδεέστερων προιόντων και γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν συνέπειες….»
Αν είμαστε στο σημείο μηδέν λοιπόν χρειάζεται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να αντικαταστήσουμε προιόντα που δεν υπάρχουν… και εμείς τι κάνουμε;…
Αυτά και άλλα πολλά αναλύει ο κ. Πουλατσόγλου, κάτι μήνες πριν και ακόμα εδώ ακούμε ότι η χώρα μας δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, αλλά δεν έχουμε δει τι μέτρα έχει πάρει και σε ποια κατεύθυνση….και επ’ουδενί δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε όλους αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες που λίγους μήνες πριν μας έλεγαν ότι "δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε και ο πληθωρισμός θα ήταν προσωρινός για κάποιους μήνες… και τώρα μιλάνε για "δελτίο" στο ρεύμα… και όλα αυτά τα «έξυπνα μέτρα»… που ετοιμάζουν για όλους εμάς που μας θεωρούν… ανόητους !
Η γνωμοδότηση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής για τα τρία πρώτα χρόνια της κοινής Ευρωπαϊκής Γεωργικής Πολίτικης μόνο σύγχυση και πολλά ερωτηματικά μπορεί να αποφέρει.
ΚΑΙ ΕΛΕΦΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΥΛΙΚΑ, Ή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ
ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΕΛΙΚΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ
ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ.
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ
ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια