Disqus Shortname

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πήγε περίπατο το «πλωτό φράγμα Στεφανή»...Ακατάλληλο για την αποτροπή ροών!

 

INDEPENDENTNEWS 

Στα αζήτητα φαίνεται πως θα πάει το πλωτό φράγμα αξίας μισού εκατ. ευρώ, το οποίο επρόκειτο ν’ απλωθεί στο Αιγαίο για να εμποδίζει τους πρόσφυγες και μετανάστες να εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».

 

 

Στο δημοσίευμά της η «Καθημερινή» αναφέρει ότι το φράγμα επρόκειτο να παραληφθεί από το υπουργείο Αμυνας μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας με έγγραφό τους προς το υπουργείο Ναυτιλίας προετοίμασαν το έδαφος για την παραλαβή του από το Λιμενικό, το οποίο όμως δεν εμφανίστηκε πρόθυμο να εντάξουν το πλωτό φράγμα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό τους.

Εκτός από τον κίνδυνο πρόκλησης ναυαγίων, η τοποθέτηση του στα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας Τουρκίας εκτιμάται ότι θα εξυπηρετούσε τους διακινητές, οι οποίοι από την επόμενη κιόλας ημέρα θα κατηύθυναν τις λέμβους πάνω στο πλωτό φράγμα υποχρεώνοντας το Λιμενικό να περισυλλέξει τους μετανάστες.

Σύμφωνα με πηγές της Κ, το ένα από αυτά προβλέπει την αξιοποίηση του φράγματος σε ασκήσεις και εκπαιδεύσεις επί θεμάτων αντιρρύπανσης. Εκτός από τα στελέχη του Λιμενικού, που ήδη από το περασμένο φθινόπωρο είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στην προοπτική αγοράς του φράγματος, αντιρρήσεις στην προοπτική αξιοποίησης του φέρονται να εκφράζουν και στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού».

Το ερώτημα είναι ποιοι εγκέφαλοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχαν την ιδέα και σχεδίασαν την αγορά του πλωτού φράγματος το οποίο στοίχισε στον ελληνικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ στις πολύ δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα, όπου το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να περικόψει συντάξεις και το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού μόλις την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι ξεπέρασε τα 10 δισ. ευρώ.

Αραγε ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ευθύνες από κάποιους ή θα περάσει και αυτό έτσι;

 

Πηγή: https://www.documentonews.gr, https://independentnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια